Green Bussines

Green Business

Alles wat jij moet weten over duurzaam ondernemen!

Duurzaam ondernemen is de toekomst. Hoe groener jij je bedrijf maakt, hoe beter dit is voor de wereld.

Maar wat is nou precies Duurzaam ondernemen? 
Duurzaam ondernemen bestaat uit verschillende lagen. De meest voorkomende laag die je als eerst tegen komt is People, Planet, Profit  deze 3 Groene P’s staan voor mensen, onze wereld en opbrengsten. Deze 3 harmonieus combineren is voor de meeste bedrijven de eerste stap om het bedrijf te vergroenen.

Duurzaam ondernemen gaat gepaard met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Dit wordt ook door de Nederlandse overheid gesteund. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen is net als duurzaam ondernemen een heel breed begrip. Maar wat doen wij als KoHa Design nou aan Duurzaam Ondernemen?

Wij zijn nauw betrokken bij onze leveranciers en wij willen graag van a tot z volledig op de hoogte zijn over waar en hoe dit product is geproduceerd. Op deze pagina vind je verschillende merken uitgelicht die onze groene stempel hebben.


Ben jij nu wakker?

Maak het verschil en zie ons impact assortimentv

Onze Impact lijn

Echte duurzame geschenken. Volledig van gerecyclede materialen. Deze Impact lijn wil een einde maken aan de greenwashing. Het ware verhaal over duurzaamheid vertellen.

Het verhaal

Iedere dag weer worden wij verleid door de mooiste duurzame beloften. Want wij willen allemaal een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Stel dat je voor een evenement een tas moet kiezen met het bedrijfslogo. Het liefst natuurlijk een tas van gerecycleerd materiaal, dit is het herwinning van oud materiaal om daar nieuwe producten van te maken. Maar hoe kan jij er zeker van zijn dat deze tas echt van gerecycleerd materiaal is?

Helaas kan je niet altijd naar de groene claims kijken, deze spreken niet altijd de waarheid. In alle eerlijkheid, kan niemand je garanderen dat de tas van gerecycled materiaal is. Als je de waarheid wil achterhalen, zul je erachter komen dat elk onderdeel van het fabricageproces naar elkaar wijst.

Niemand kan je het werkelijke bewijs leveren van het gebruik van gerecycled materiaal. Waar je wel achter zult komen, is dat gewone materialen veel water gebruiken. Waar juist gerecyclede materialen veel water besparen!

Dus vertrouw niet op de claim die op het product geschreven staat. Maar vertrouw op wat er in zit. Hoe zul je denken? Met traceerbare Microscopische deeltjes. Deeltjes die teruggebracht kunnen worden naar de bron van het materiaal zelf. Met een eenvoudige scan, die deze deeltjes opspoort, kun je er absoluut zeker van zijn dat je tas echt gerecycleerd is.

Deze manier kan betekenen dat je duizenden liters water per tas bespaart. Je kan je dan ook wel voorstellen hoeveel een bestelling van 500 tassen bespaart.

Nu je wakker bent, wees alert. Wees kritisch.
Eis Transparantie. Je logo is hiermee namelijk in het geding en zo draag je bij aan een betere wereld. Water besparen en bijdragen aan een groenere planeet.

4 impact redenen om hiervoor te kiezen!

 • Aware
  Altijd 100% traceerbaar recycled materiaal.
 • Verificatie met blockchain technologie
  Traceerbare deeltjes die volledig te herleiden zijn naar de begin bron.
 • Bespaart water
  Bij elk product kan jij zien hoeveel water je bespaart.
 • 2% donatie aan water.org
  Water.org is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet om water en sanitaire voorzieningen naar de wereld te brengen. We willen het veilig, toegankelijk en kosteneffectief maken.

 

Waarom willen wij een impact maken op het gebruik van water?

Je hebt het vast wel op tv, radio of internet gezien of gehoord dat ook hier in Nederland steeds warmere zomers komen en dat er wereldwijd al langere tijd een watertekort speelt. 

Smeltende poolkappen tot uitdrogende land delen, de problematiek is niet alleen in Nederland merkbaar, maar over de hele aarde merkbaar. Al in 2025 zal 50% van de wereldbevolking te maken hebben met ‘waterstress’, dat betekent leven met gebrek aan voldoende drinkwater. Watertekort is voor iedereen een zichtbaar en begrijpelijk probleem.

Door te kiezen voor de Impact lijn kies jij voor duurzame producten die veel water besparen tijdens de productie. Ga voor Green ga voor een Impact.

Persoonlijk advies nodig?

Op zoek naar op maat nodig of hulp nodig bij
het samenstellen van je bestelling? Laat het ons weten!